InnoIdei de proiecte inovatoare la evenimentul „Meet & Match“

Idei de proiecte inovatoare la evenimentul „Meet & Match“

Autor: Gyulai Levente
Data publicării: 17.07.2019

În data de 16 iulie 2019, la Hotel Platinia din Cluj-Napoca a avut loc evenimentul de matchmaking „Meet & Match“ organizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster.

Organizatorii au oferit cercetătorilor și antreprenorilor oportunitatea de a transforma împreună ideile inovatoare în soluții pentru business-uri și au creat un cadru optim pentru promovarea cercetătorilor, a profesioniștilor implicați în conceperea și realizarea de noi produse, identificarea și definirea unor noi tipuri de servicii.

Discuțiile bilaterale și temele abordate au avut rolul de a îmbunătăți colaborarea între entitățile de cercetare și transfer tehnologic și companii în vederea comercializării rezultatelor obținute în urma activităților de cercetare-dezvoltare și au contribuit la atragerea încrederii companiilor și a pieței în legătură cu activitatea și rezultatele de cercetare.

Prezentările susținute și dezbaterile aferente au condus la identificarea unor idei de proiecte inovative finanțabile în următoarea perioadă de programare: de ex. dezvoltarea de produse alimentare, obținute prin asocierea inteligentă a fibrelor insolubile/solubile cu uleiuri esențiale pure; utilizarea bioresurselor microbiene în domeniul sănătății; microîncapsularea de compuși bioactivi și probiotice.

Cei peste 40 de participanți au concluzionat că astfel de evenimente facilitează generarea de proiecte și parteneriate CDI și au stabilit o nouă întâlnire pentru luna septembrie a.c. la care să fie dezbătute idei mature de proiecte și colaborări.

Opțiuni suplimentare

Error in configuration of extension 'Rating AX'

Stepconf missing in ratingobject configuration of UID 3 - check PID 83. (1384705470)