InnoINNO - platforma regională de matchmaking, instrument generator de investiții

INNO - platforma regională de matchmaking, instrument generator de investiții

Autor: Oana Stănculescu
Data publicării: 15.03.2019

După o parcurgere minuțioasă a etapelor de analiză și colectare a specificațiilor pe care produsul INNO ar trebui să le întrunească, după numeroase întâlniri avute cu stakeholderii regionali, astfel încât informațiile oferite să fie relevante și să răspundă cu adevărat nevoilor investitorilor, mediului de afaceri în general, iată-ne ajunși în etapa finală de implementare a produsului. 
Întâlnirile de colectare a specificațiilor tehnice au fost organizate cu reprezentanți ai ofertei de proprietăți - parcuri industriale, primării, consilii județene, agenții imobiliare, respectiv cu cei care generează cererea - investitorii care au apelat de-a lungul timpului la serviciile de sprijinire a investitorilor pentru identificarea unor locații de investiții furnizate de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

Versiunea beta a platformei INNO a validat structura modulului ”Proprietăți imobiliare”, designul și respectiv funcționalitățile principale pe care le-am dezvoltat, fiind subiectul primului eveniment cu stakeholderii regionali, organizat în iunie 2018. Evenimentul a stat la baza conturării Rețelei creatorilor de conținut, iar în urma acestuia am reușit să formalizăm colaborarea cu peste 20 de parteneri primării și consilii județene din regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Mai multe detalii despre întâlnirea de validare puteți găsi aici.    
A doua întâlnire a reprezentanților primăriilor, consiliilor județene, parcurilor industriale și agențiilor imobiliare a avut loc miercuri, 13.03.2019, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Evenimentul a reunit 20 de reprezentanți ai primăriilor, consiliilor județene, agențiilor imobiliare și parcurilor industriale, parteneri oficiali ai inițiativei. 

Accentul a fost pus pe utilizarea platformei INNO ca pe un instrument de marketing teritorial, prin intermediul căruia stakeholderii pot să își promoveze eficient, atractiv și gratuit proprietățile (terenuri, clădiri, spații de birouri) destinate investițiilor. Aceștia beneficiază de sprijinul echipei INNO pentru a se promova corespunzător prin materiale promoționale, video, articole dedicate în social media, precum și în reviste și ziare cu profil business, participarea la misiuni economice etc.
Feedback-ul partenerilor a fost substanțial, urmând ca toate sugestiile primite să fie implementate în cel mai scurt timp. Una dintre concluziile evenimentului a vizat importanța armonizării tuturor informațiilor pentru un investitor prin realizarea unor machete teritoriale care prezintă starea de fapt a zonei în care acesta dorește să investească – de la rata șomajului, salariul mediu, prețurile medii/zone, forța de muncă disponibilă.

În paralel cu crearea de conținut pe platformă, pasul următor vizează constituirea unui Comitet Decizional care va avea printre atribuții, propunerea unor funcționalități noi pentru modulul ”Proprietăți imobiliare” în funcție de nevoi, extinderea rețelei și crearea de noi parteneriate cu actori cheie. De asemenea, va monitoriza rezultatele obținute prin INNO sub formă de contracte noi încheiate cu investitori, stabilirea de contacte cu parteneri din străinătate, dezvoltarea unor proiecte comune etc.   
Cuvântul cheie pentru INNO este colaborarea. Le mulțumim partenerilor pentru implicare și îi invităm să ne fie alături și în viitor.  

Opțiuni suplimentare

Error in configuration of extension 'Rating AX'

Stepconf missing in ratingobject configuration of UID 3 - check PID 83. (1384705470)