InnoOrganizaţia Mondială a Turismului & FC Barcelona caută idei inovatoare pentru a transforma sportul şi turismul

Organizaţia Mondială a Turismului & FC Barcelona caută idei inovatoare pentru a transforma sportul şi turismul

Autor: Anca ROMAN
Data publicării: 18.07.2019

UNWTO- Organizaţia Mondială a Turismului în colaborare cu Futbol Club Barcelona caută startup-uri  care au idei cu potenţial disruptiv pentru a schimba şi crea sinergii între sport şi turism şi modul în care cele două se îmbină.  Astfel a fost lansată prima competiţie globală intitulată „SPORTS TURISM START-UP COMPETITION”. Deadline-ul pentru depunerea candidaturii este 15 August 2019.

Competiţia îşi propune să identifice proiecte, provocări şi soluţii inovatoare catalizatoare care ar avea potenţialul de a transforma domeniile sportului şi turismului în viitorul apropiat, într-o manieră durabilă. Propunerea trebuie să respecte obiectivele privind dezvoltarea durabilă stabilite de Organizaţia Naţiunilor Unite şi să includă sau să adapteze elemente tehnice şi de digitalizare. Focusul trebuie să fie pe unul sau mai multe domenii:

  • Managementul destinaţiei sau managementul privat al soluţiilor/produselor/serviciilor dezvoltate în jurul Sportului ca produs turistic;
  • Configurarea activităţilor de aprovizionare în aşa fel încât să existe un echilibru între dezvoltare durabilă şi profitabilitatea proiectului, maximizarea impactului pozitiv asupra comunităţii şi a mediului înconjurător;
  • Conectare la piaţă şi atenţie la user experience în toate fazele excursiei;
  • Dezvoltarea de noi metode de folosire a resurselor tehnologice în sport şi utilizarea acestora în construcţia oraşelor smart.

Criteriile pentru evaluarea propunerilor vor fi: gradul de inovare şi disrupţie; impactul potenţial şi scalabilitatea; validarea sau testarea iniţială a modelului de business; echipa potrivită şi devotată; disponibilitatea pentru parteneriate; sustenabilitatea value proposition-ului; componenta tech sau digitală.

Pot aplica: startup-uri early stage sau seria A, atât cele pro profit cât şi cele non-profit, persoane fizice, startup-uri cu un produs minim viabil (MVP), startup-uri cu potenţial de scalabilitate, startup-uri care au o viziune sustenabilă şi prietenoasă cu mediul.

Aplicaţiile pot fi trimise până pe data de 15 August  2019. Pe 30 august 20 de startup-uri pre-selectate vor fi prezentate pe platforma online, urmând ca ultimele 5 finaliste să fie anunţate pe platforma online până pe data de 5 septembrie 2019. Pe 14 octombrie se va anunţa câştigătorul competiţiei. Acesta va avea oportunitatea de a dezvolta un proiect pilot împreună cu FC Barcelona şi de a-l implementa cu sprijinului reţelei de parteneri a hub-ului de inovare Barça. Câştigătorul va beneficia de asemenea de mentorat din partea clubului şi va avea posibilitatea accederii în hub-ul de inovare Barça.

Mai multe detalii pe pagina web a primei competiţii globale:„SPORTS TURISM START-UP COMPETITION”.

Opțiuni suplimentare

Error in configuration of extension 'Rating AX'

Stepconf missing in ratingobject configuration of UID 3 - check PID 83. (1384705470)